Vil du gerne have et æbletræ i din have, men er du bange for, at du ikke kan nå at få spist alle æblerne? Så kan du her lære, hvordan du kan bruge dine æbler fra dit æbletræ i din madlavning.

Madæbler eller ej – lær at vælg det rigtige æbletræ

Hvis du gerne vil have et æbletræ, men ikke helt kan finde ud af, hvilket træ, der er det rigtige til dig. Du kan jo vælge, om du vil have et æbletræ med madæbler eller med almindelige spiseæbler. Begge er lækre, og du kan bruge begge slags æbler i madlavning. Så hvis du regner med, at du gerne vil gå ud til dit æbletræ, plukke et æble og spise det, så køb æble træ med almindelige spiseæbler. Hvis du går meget op i madlavning, og hvis du drømmer om at bage og lave lækre retter med æbler og godt kan lide den syrlige effekt, som æblerne kan give. Så skal du vælge et æbletræ med madlavningsæbler.

Du kan sagtens bruge begge slags æbler i din madlavning, men madlavningsæblerne giver en meget mere syrlig smag. Det kan være en fordel, hvis du gerne vil bruge æbler i en dessert, og gerne vil bruge det som et syrligt element. Du kan også sagtens bruge almindelige æbler i dine desserter, men det vil mere give et sødligt element, og så skal du tænke syren ind på en anden måde. Det handler jo meget om, hvad du godt kan lide.

Køb æbletræ

Disse kager er lækre med æbler

Der findes mange kager, der er lækre med æbler. De er dog endnu lækrere, hvis du bruger æbler fra din egen have. Det giver bare noget helt ekstra til dine kager. Du kan lave en klassisk æblekage, som er en dessert, som er meget populær i Danmark. Du har dog også mulighed for at lave nogle andre kager og desserter med æbler, såsom cupcakes eller lagkager.

Det handler bare om at være kreativ og prøve nogle forskellige opskrifter af, for at finde ud af, hvad du bedst kan lide. Du kan jo bruge æbler i næsten alt for at give lidt friskhed og sødme til din dessert.

Sådan bruger du dine æbler i salater

Æbler er ikke kun gode i desserter, de er også gode i salater. Det er nemlig lækkert at tilsætte lidt sprødhed og sødme til en salat, og det kan æbler gøre.

Du kan nemt og hurtigt lave en salat med æbler. Du skal blot bruge en form for grøn salat, en avokado, nogle revet gulerødder og så æbler. Du kan vælge at tilsætte alle mulige slags grøntsager, eller du kan vælge at holde det helt simpelt og nemt.

Brug dine æbler til at lave gin

Vil du prøve noget utraditionelt kan du også bruge dine egne æbler til at lave gin med. Du kan lade dig inspirere af denne artikel og efterfølgende så hvordan dine æbler kan bringe syrlighed til din gin.