Når det drejer sig om sommerhygge og hyggelige stunder, er der kun få ting, der slår en grillfest med vennerne. En grillaften med vennerne er en fantastisk mulighed for at koble af, tænde op i grillen og nyde lækker mad. Men hvis du vil have, at din grillaften skal blive et hit, er der nogle få ting, du skal huske på. Her er nogle tips til, hvordan du får en vellykket grillaften med vennerne.

 

Køb rigeligt med mad

Du skal sørge for at få købt rigeligt med mad. Det er altid bedre at have for meget mad end for lidt mad. Ingen kan lide at være den person, der løber tør for mad til en grillfest. Så sørg for at købe masser af kød, grøntsager, tilbehør og snacks. Sørg for, at der er lidt til alle og enhver smag. Det gælder både kød og grøntsager. Hvis noget af dit kød skal ligge i marinade, så skal du huske at forberede det på forhånd i dit udekøkken.

 

Tænd op i grillen i god tid

Hvis du bruger en kulgrill, er det vigtigt at tænde for kullet i god tid. Det kan tage et stykke tid, før kullene bliver varme nok, så vent ikke med at grille, til dine gæster er sultne. Hvis du bruger en gasgrill, skal du sørge, at der er nok gas i gasbeholderen. Intet er værre end at løbe tør for gas midt i madlavningen. Du kan mærke, om gasbeholderen er ved at være tom. Så vil den være meget let at løfte. Husk at slukke for den, når du er færdig med at bruge den.

 

Arranger drikkevarerne i god tid

Det er lige så vigtigt at arrangere drikkevarer som at arrangere maden. Sørg for, at der er nok is til dine drinks, og at øllene er kolde. Hvis du serverer vin, skal du sørge for, at den er ordentligt afkølet. Det er også en god idé at have nogle alkoholfrie alternativer til dem, der ikke drikker, eller til folk der skal være chauffører for aftenen. Et godt tip vil være at lægge drikkevarerne i en spand med is. Så holder de sig dejligt nedkølet imens.

 

Skab en god atmosfære

En af de vigtigste ting for en vellykket grillfest er at skabe en god stemning. Hvis I skal være ude i haven, så kan du med fordel tænde op i lyskæderne, tænde nogle fakler eller bare gøre det hyggeligt for dine gæster. Hvis du har en terrassevarmer, så kan du også tænde den, så alle kan holde sig dejlig varme. Få også fat i noget musik, så der bliver skabt en festlig stemning.