Har du flere gange oplevet at blive henvist til en hjemmeside, når du sidder i en telefonkø, når du skal bestille en tid hos lægen, eller når du lige skal finde den opskrift, der skal bruges om aftenen? Så er du bestemt ikke alene. Efterhånden er alt nemlig blevet digitaliseret og blevet tilgængeligt online. Det betyder, at det i mange tilfælde er muligt at finde alt det, man søger på nettet, og det er uanset, om man skal handle ind, finde informationer eller udfylde nogle vigtige papirer. For at kunne følge med den moderne udvikling, er det derfor vigtigt, at man formår at begå sig online og har en idé om, hvordan man finder frem til de ting, som man skal bruge.

Alt kan i dag findes online

Der findes i dag kun meget få ting, som der ikke ligger tilgængeligt på nettet. Og det er der flere grunde til. For det første lever vi i en meget moderne tid, hvor der ikke er meget tid til overs hver dag, og derfor er det i mange tilfælde lettere at begå sig online fremfor for eksempel at være tvunget til at sidde i kø i en telefon i op til flere minutter, stå nede i supermarkedet og finde frem til de mest friske tomater og endda at gå til lægen. Alt det der foregår online, er således kommet til for at gøre vores liv mere mageligt, rart og nemt.

Digitaliseret

Vi kan købe og bestille alt online og få det leveret direkte til vores dør

Det betyder, at vi i dag kan købe det tøj, som vi gerne vil have hjemme fra computeren og blot vente et par dage, og så ligger det uden for døren. Det samme gør sig gældende med madvarer, produkter og endda hele måltider. Og det er også nettet, vi henvises til, hvis vi har nogle vigtige papirer, som vi skal have styr på. Dem kan vi blot læse online og så underskrive med vores NemID, og så er der slet ikke nogen grund til at rejse sig fra sofaen.

Digitaliseret

Vi bruger også nettet til at underskrive vigtige papirer, gå til lægen og holde social kontakt

På mange måder er fremtiden skøn med sine mange muligheder. Men på andre punkter udelukker den også mange af de ting, som vi alle holder af. Blandt andet når det kommer til det sociale samvær, som man ikke oplever så meget af i sin hverdag, fordi man blot kan facetime med folk, foretage e-konsultationer og klare alt, hvis blot man har en god netværksforbindelse. Det rigtige nærvær mindskes således, med mindre man er god til at bruge alt den tid, som man får til overs til netop at tage sig af dem, som man holder af og bruge tid sammen med dem.

Det er en kompliceret tid

Vi skal således blive bedre til at bruge vores tid mere fornuftigt, når vi ikke er online lige såvel, som vi under alle omstændigheder skal huske at være online på næsten alle tider af døgnet. Det er om noget en kompliceret tid, som vi lever i i dag.