Mange mænd har store hunde. De signalerer maskulinitet og giver stadig en vis social pondus. Selvom effekten af en stor rottweiler er aftagende, bliver hunde stadig brugt i vagt og redningsarbejde og har derfor stadig deres berettigelse.

Tag det også for en, som ofte ikke som hjemme i flere dage i forbinde med arbejde, så er det rart at vide at der render 60 kg+ hund rundt og beskytter familien når man ikke er hjemme.

Stor hundeseng

Store hunde er ikke kun til brug og beskyttelse

Selvom de store kæmper kan bruges til vagt/redning/narko og beskyttelse så udgør de en mindst ligeså vigtig rolle hos mange mænd. Hundene er mandens bedste ven. For hunden er loyal og hele dens ansigt lyser om når man som ejer interagerer med den.

Der kan dog være visse udfordringer ved at have store hunde. De store racer er ikke billige drift. De spiser for 500-1000 kroner om måneden og udover det er der ekstra udgifter hver gang de eksempelvis skal til dyrlægen. Årsagen er simpel, hos dyrlægen betaler man oftest i vægtklasser når større indgreb skal laves , på grund af blandt andet den mængde narkose, som skal bruges. Men som mandens bedste ven er de hele udgiften værd.

Udfordring at finde stort nok udstyr

En anden udfordring er at finde stort hundetilbehør som blandt andet en stor hundeseng. Hos mange fabrikanter vil de betragte en stor hundeseng som en seng til en labrador, men tager man eksempelvis en Dogue de Bourdeux så vil den veje mere end en labrador når den er 4-5 måneder gammel. Det betyder at man skal finde en seng med en masse X’er i hvilket kan være en udfordring. Heldigvis findes der butikker såsom Canem.dk. Canem har specialiseret sig i udstyr til de store hunderacer, så du kan behøver handle et sted når du er på jagt efter foder, tilbehør og andet til din bedste ven.

Stor hundseng

Det er dog ikke udfordringer og problemer det hele når man har en stor hund. Den tidligere nævnte Dogue de Bourdeux har et næsten ikke eksisterende energiniveau. Har du en schæfer vil du have oplevet at ikke engang flere timer i skoven dagligt vil mætte dens energi niveau. Sådan forholder det sig ikke med Bourdeux. Tværtimod. Her kan en køretur til og fra købmanden gøre hunden træt resten af dagen. Derudover gør det store korpus at indbrudstyve tænker to gange før de overvejer at bryde ind. For selvom de store hunde oftest er blide kæmper er der ikke mange som tør tage chancer når det drejer sig om en hund på 60+ kg.