Mens det er en fryd at lave mad med en kulgrill, er der intet der slår gasgrillens brugervenlighed. Den gør grilning simpelt og er et sikkert weekendhit. Du kan eventuelt læse mere om gasgrillen her. Dog hvis du anser dig selv for at være en griller i verdensklasse, er der nogle væsentlige fejl at undgå. Følg vores tips og du vil forblive nabolagets mestergriller.
Varm din grill op på forhånd
Selv hvis du lykkedes med at få en seriøs omgang varme med det samme, ville du blive nødt til at vente et lille stykke tid for at lade varmen blive overført til risten, før du smider mad på grillen. Dette vil hjælpe dig med at forhindre, at maden sætter sig fast til risten.
Sådan gør du: Lige så snart du har tændt grillen, lad den varme op med låget på i 10 til 15 minutter, før du begynder at lave mad.
Sørg for at grillen er ren før madlavning
Den sidste ting, du sikkert ønsker at gøre efter en fremragende grillaften, er at gøre grillen ren, men det er vigtigt. Ikke alene vil det forhindre sidste aftenens kyllingerester fra at sidde fast i denne aftens bøffer, men det hjælper også med at forhindre maden fra at sidde fast på risten.
Sådan gør du: Ideelt set bør du gøre grillen ren lige så snart, den er blevet slukket og har kølet ned i et stykke tid, dog stadig varm nok til at madrester ikke har sat sig hårdt fast på risten. Ellers bør du, hvis du griller ofte, gøre den ren efter at have varmet op. Uanset hvornår du gør det, brug en grillbørste til at skrabe maden af.
Variér grillens varme
At have grillen skruet op på maksimum vil ikke altid give det bedste resultat. Placerer du altid kød eller grøntsager på de varmeste mest direkte flammer gennem hele forløbet, vil de brænde på ydersiden, før de er blevet tilstrækkeligt varmet igennem på indersiden. I stedet for lav visse ”zoner” på grillen, sådan at du har skruet den ene side op på høj varme, mens den anden er på lavere varme. På denne måde kan du brune maden på den varmeste side, før du lader den blive færdig på den køligere side.
Sådan gør du: Skru kun den ene indstillingsknap højt, mens den anden enten er fuldstændigt slukket eller på lav varme.
Afstå fra at løfte låget hele tiden
Denne siger nærmest sig selv, men den er vigtig at understrege. Maden bliver hurtigere færdig, hvis du ikke bliver ved med at løfte låget. At åbne og lukke låget gentagne gange får grillen til at miste sin varme, således at det tager længere tid for maden at blive spiseklar.
Sådan gør du: Selvfølgelig bliver du nødt til en gang imellem at tjekke hvor langt maden er kommet i processen. Prøv bare at mindske antallet af gange du tjekker.