Vi har ikke lyst til at tale om det, og vi har ikke lyst til at tænke på det. Men på et eller andet tidspunkt i vores liv vil de fleste af os være nødt til at forholde os til døden. Den er en naturlig del af livet, og den er en del af de nedture, vi er nødt til at forholde os til.

Og særligt når det er en person, der har stået os nær, der går bort, er vi nødt til at involvere os mere, end vi måske egentlig har lyst til. Der er nemlig flere praktiske ting, der skal styr på.

Hvad med økonomien?

I forbindelse med et dødsfald er der rigtig mange opgaver, der skal varetages. Det er noget, der gælder i forhold til at få opsagt alt det, der har stået i den afdøde persons navn, måske er der et hjem, der skal tømmes og sælges, og så er der en begravelse, der skal planlægges og et helt efterspil heraf, når en gravplads skal holdes ved lige.

Det er derfor noget der midt i alt sorgen tager vores tid og også en del af vores økonomi. Det er nemlig ikke alle afdøde, der har midler til selv at betale for deres begravelse, og så vil det være de pårørende, der skal træde til med økonomi. Og netop en begravelse kan blive eganske dyr.

Find en billig bedemand

Heldigvis findes der bedemænd, der vil hjælpe dig, så du ikke skal gøre et for stort indhug i din opsparing. Du kan nemlig finde en billig bedemand, der står klar til at hjælpe dig midt i alt sorgen. Det betyder, at du får en person ved din side, der yder alt den rådgivning, du behøver, og du får en person, der kan varetage en del af de praktiske opgaver.