Gyngestativet er en regulær klassiker, når det kommer til haveaktiviteter til børnene. Stativerne er underholdende, de er langtidsholdbare, og så er de til børn i alle aldre.

Sommer og sol i Danmark er lig med udendørs leg for børnefamilierne, og i det henseende findes der mange, gode aktiviteter. En af disse er gyngestativet, der er en fast bestanddel i mange danske haver, og som er et hit for mange børn, fra spæd til teenager. Stativerne er relativt lette at stille op og kommer i flere, forskellige udgaver, der er med til at sikre masser af sjov for børnene, der samtidigt får udviklet deres motorik og balanceevne. En anden bonus er, at gyngen både kan være en aktivitet for både forælder og barn eller for barnet alene, og som sådan er en fleksibel aktivitet.

Mange forskellige typer

Priserne på gyngestativerne varierer alt efter type og størrelse, men generelt ligger de i prisklassen 8000-18000 kroner, inklusiv selve gyngerne. For de helt små findes der babygynger, hvor barnet sidder sikkert, mens det skubbes. For de lidt større findes der de klassiske sidde-gynger, og får de endnu større er dæk-gyngen populær, da man på disse kan opnå både høj fart og højde. I den lidt dyrere ende af prisskalaen finder vi de populære fugleredegynger, som gynger i alle forskellige retninger. Skal man være helt fancy kan man erhverve sig en såkaldt rusegynge, i hvilken man kan løbe rundt i en ruse i et sikkert net.

En langtidsinvestering

Umiddelbart kan prisen på gyngestativerne måske virke lidt afskrækkende, men de fleste stativer er i træ og er meget langtidsholdbare. Herudover er de relativt nemme at rigge til og stille op; til dette formål findes adskillige videoer på internettet, der guider den mere uerfarne køber. Alt i alt er gyngestativet bare en rigtigt god investering for børnefamilien.

Det kan være en god idé at overveje at købe en færdighæk for at give børnene ro og skærme for vinden når de leger på gyngen.