Står du over for et byggeprojekt, som du stærkt overvejer at tage i egen hånd? Der er altid mulighed for at lære at blive en bedre håndværker, tømrer eller noget helt noget helt tredje. Det handler bare om gåpåmod. 

Den moderne mand er en mand, der tør at kaste sig ud i projekter, han nødvendigvis ikke er på hjemmebane i. Det kan indimellem kræve kyndig vejledning hos professionelle eller bare bekendtskaber, der har helt styr på det. Hvis du er ham, er der ingen grund til at holde dig tilbage. Læs nedenfor og bliv klogere på, hvordan bliver bygherre.  

Byggeplads

Det skal du vide om husbyggeri

Det er klart, at inden du bare springer ud i det, er der nogle ting, du skal overveje inden. For eksempel bør du gøre op med dig selv, om du har tiden til at bygge et hus selv – selvfølgelig med lidt kyndig hjælp. Derudover bør du heller ikke være på helt bar bund, når det kommer til at have bare en smule håndværkerevner. De fleste mænd har dog kompetencer til at lege håndværkere for en dag eller to. Det er bare de færreste, der ligefrem kaster sig ud i et husbyggeri. Heldigvis findes der en anden løsning. 

Mange byggefirmaer tilbyder nemlig, at du kan være medbygger, når dit nye hus skal bygges. På den måde kan du spare penge samtidig med, at du giver en hånd med og får titlen som bygherre. Det kan der være mange økonomiske og praktiske fordele i på den lange bane. Du kommer helt tæt på byggeriet og vejen til din kommende drømmebolig. Sammen med tømrer og andre byggefolk bliver du mange erfaringer rigere, mens I i fællesskab går og bygger dit kommende hjem. Inden da er der dog nogle praktiske ting, du skal have helt styr på, før I kan bygge. 

Arbejdsplads

Sådan søger du om byggetilladelse

Inden du kan få lov til udfolde din håndværksmæssige kompetencer, så tænker du sikkert – hvornår skal der søges byggetilladelse? Det er vigtigt, at du søger om byggetilladelse, inden I går i gang med at bygge. Dog kræver det, at du har alle oplysninger om konstruktioner, materialer og installationer. Her er det en god idé at indlede en forhåndsdialog med kommunen for at få styr på rammerne omkring byggeriet først. Det kan også være, at du finder ud af, det slet ikke er nødvendigt med en byggetilladelse fra kommunens side.

Ved allerede at forhøre dig i god tid, er du sikker på, det bliver gjort rigtigt fra starten. Derudover skal du have en certificeret statiker, hvis dit byggeri er i konstruktionsklasse 2-4. Derfor skal du altid være opmærksom på, hvilken konstruktionsklasse dit byggeri skal opføres i. På den måde ved du fra begyndelsen, om der skal en certificeret statiker til at udføre den statiske dokumentation af byggeriet.