Har du en særlig interesse, du godt kunne tænke dig at dele med andre mænd, eller driver du måske en virksomhed, hvis services eller produkter du gerne vil udbrede et større kendskab til? Så kan en hjemmeside være den helt rigtige måde at gøre det på. 

De fleste af os bruger store mængder tid online i det daglige, og faktisk viser undersøgelser, at særligt mænd bruger meget tid online i deres fritid. Har du noget, du vil have ud i verden af den ene eller den anden art, er internettet derfor et rigtig godt sted at starte – især hvis det er målrettet mænd. Særligt effektivt kan det være med en hjemmeside. 

Mand ved skrivebord

Udgangspunktet er et domæne

En hjemmeside kræver et domæne og et webhotel. Inden du begynder at gøre dig tanker om, hvad din hjemmeside skal indeholde, kan det derfor være en god idé at undersøge, hvad du har af muligheder i forhold til netop domæne og webhotel. Begge dele koster penge, men fås i forskellige prisklasser. Domænet skal også helst give et fingerpraj om, hvad hjemmesiden indeholder. Er der tale om en side med indhold til mænd, kan det være en god idé på den ene eller den anden måde at antyde dette i domænenavnet.

Hjemmesidens indhold 

Når du har gjort dig tanker om domæne og webhotel, er det tid til at tænke over, hvad din hjemmeside nærmere bestemt skal indeholde. I denne forbindelse skal man bruge et CMS – et Content Management System. Det er et sådant værktøj, der bestemmer, både hvad der skal være på hjemmesiden, og hvordan det skal være arrangeret. Denne proces er altså helt central, når det kommer til at skabe en hjemmeside, der er både funktionel, brugervenlig og flot at se på. Ofte er det nemlig hjemmesidens umiddelbare udseende, der fanger den besøgendes interesse, men funktionaliteten, der byder vedkommende at blive hængende – sammen med dit indhold naturligvis. Udseendet skal også gerne afspejle målgruppen. Er målgruppen andre mænd, kan du prøve at designe hjemmesiden således, at den er særligt tiltalende for mænd.

Laptop

Hjælp til WordPress

Du kan sagtens selv gå i gang med at eksperimentere med WordPress. Som nævnt er det som udgangspunkt gratis at bruge. Har du ikke tidligere arbejdet med CMS og hjemmesideopbygning, kan det dog tænkes, at du vil få brug for gode råd undervejs. I sådan et tilfælde kan du eksempelvis gøre brug af en WordPress konsulent, som kan hjælpe med rettelser, og hvad du ellers måtte have af spørgsmål undervejs.