En butterfly kan være en elegant, sofistikeret tilføjelse til dit jakkesæt, som får dig til at ligne en sand gentleman – eller det kan være en klodset, fjollet sløjfe om din hals. Noget af det, der gør en butterfly så elegant, er præcisionen og forsigtigheden, der er gået ind i processen med at påføre og style den.

Her kan du læse om alt, du har brug for at vide, for at se skarp og stilet ud i en butterfly – også selvom du ikke har båret én før.

Form er alt

Uanset hvilken type butterfly, du vælger, så er formen alt. Hvis din butterfly ikke er bundet korrekt og sidder lige, vil den begynde at se fjollet eller klodset ud.

Hvis du ikke ved, hvordan du binder en butterfly, så søg hjælp på nettet eller hos en anden, der ved mere om det end dig. Du kan øve dig på nogle billige butterfly, så du ikke kommer til at krølle eller kruse den, du skal have på til den særlige begivenhed.

Det er også muligt at købe en butterfly, der bare skal klippes på. Her er det stadig vigtigt, at den sidder lige, og at klipsen ikke kan ses. En butterfly med klip kan sagtens fungere i sofistikerede omgivelser, så længe du ikke gør det synligt, hvordan den sidder på. Så kan du også nemt justere den, hvis det bliver nødvendigt.

En butterfly sender et signal

En butterfly har en vis signalværdi – den sender et modent, klassisk og sofistikeret udtryk, og så længe, den bæres med selvtillid, vil den fungere bedre end noget slips.

Der kræves desuden flere færdigheder for at binde en butterfly end et slips, og det er ikke noget, der ses så ofte. En butterfly sender diskrete signaler om, at du er kompetent og stilet, og at du ikke er bange for at prøve noget lidt uortodoks.

Omvendt kan en klodset butterfly forråde dig og fortælle dårlige ting om dig. Hvis du for eksempel piller eller leger med den, når du bliver nervøs, kommer du til at se usikker ud, og din butterfly vil begynde at sidde skævt.

Vær selvsikker, når du har en butterfly på – så kan det ikke gå helt galt.

Farver er ikke irrelevante

Farverne på din butterfly er ikke helt irrelevante, og det er noget, du bør tænke med, når du vælger. Hvis du skal til et event, hvor du skal farvekoordinere enten til din date, partner eller til selve begivenhedens farvetema, er valget nemt. Men hvis du har fri leg, skal du træde varsomt.

Det er ikke alle sammenhænge, hvor en polkaprikket regnbuebutterfly vil bifaldes for sin originalitet. Hvis den event, du skal til, ikke drejer sig om dig, men du er inviteret med som gæst eller støtte, bør du gøre klogest i at holde dig til dæmpede, neutrale farver og undgå mønstre.

Du går aldrig galt med en sort butterfly, men alternativt kan du finde én, der matcher dine sko eller dine øjne, eller du kan vælge en farve, du ved, du altid ser godt ud i – det kan være, den matcher din hudtone eller dit hår, uden du var klar over det.

Match til atmosfæren

I sidste ende handler det om at matche atmosfæren, når du vælger en butterfly. Du skal udstråle selvsikkerhed og ro, og farverne skal ikke være vilde, hvis det ikke er passende for begivenheden.

Der er mange sociale spilleregler, der skal regnes ind, men hvis du vælger vist, vil din butterfly kunne tage dig til helt nye højder. Gør dit forarbejde og tag en dyb indånding, så skal det nok gå.