Som ung mand er det ikke nemt at beslutte sig for, hvad fremtiden skal bringe, og det kan være mere end svært at vide, om man nu også kommer til at vælge rigtigt.

Rigtig mange unge mænd og mennesker generelt vælger derfor at tage på efterskole, så de kan smage på livet og blive klogere på, hvad de vil beskæftige sig med i fremtiden. 

Samtidig kan man på en efterskole få venner for livet og opleve et unikt, socialt fællesskab, som ikke kan fås andre steder. 

Dog er det ikke nødvendigvis særlig let at vide hvilken linje, man skal gå efter på en efterskole – så her kommer to forslag til linjer, du kan prøve. 

bag brød og kager på efterskolen

Den musikalske linje

Er man til det kreative og musikalske, er en musiklinje et helt oplagt valg, når man skal på efterskole. 

Man vil komme til at få mulighed for at udvikle sig i sunde læringsmiljøer med ligesindede, som udover at være supergode sparringspartnere sandsynligvis også vil blive blandt ens bedste venner på efterskolen. 

Går man med en lille drøm i maven om at blive professionel musiker, er en musikalsk linje det perfekte valg, især hvis man også vægter det sociale element højt. 

bliv glad på efterskolen

Konditor eller bager

Er man vild med mad, navnlig bagværk og kager, bør man helt klart vælge en efterskole, der har en bager/konditor-linje. 

På den måde kan man få lov til at hellige sig 100% til den kunst, det er at bage og lave kager, og man vil endda få lov til at gøre det i et rigtig stærkt fællesskab. 

Hvad koster det at gå på efterskole? Det er et meget almindeligt og rimeligt spørgsmål, som dog er meget individuelt, da det afhænger af en række forskellige faktorer. 

På en linje som bager/konditor vil man dog ikke skulle spekulere for meget i penge til kager hos den lokale bager, da man selv for rig mulighed for at bage.  

I fremtiden vil der desuden være et stort behov for dygtige bagere, da folks søde tand næppe vil forsvinde.