Mange danske familier har det desværre sådan, at de mest er en række forskellige mennesker, der tilfældigvis hører til i samme hjem. De snakker dog sjældent sammen, og når de endelig gør, er det som oftest et skænderi. De mødes kun ved middagsbordet, hvor de ikke engang rigtig præsterer at vise interesse for hinanden, men ellers føler de sig som toge på parallelle spor. Det er ærgerligt, for en familie kan være så meget mere end det. Den kan være en samling mennesker, som måske nok er af varierende alder og interesse, men som grundlæggende kærer sig om hinanden. Præsterer man det, bliver alle meget gladere af at være en del af familien, og det kan sågar være til gavn og læring for alle parter. 

Lav noget sammen

Accepter problemet

Det kræver dog en indsats fra dig som forælder. I sådanne tilfælde forestiller mange sig, at det er moderen og hendes typisk elskende omsorgsgen, der skal i spil. Det er måske også tilfældet. Du bør dog vide, at du som far og mand i familien er mindst lige så vigtig i at få jeres familie tilbage på sporet. Der er nemlig meget du kan bidrage med, som ellers aldrig ville have set dagens lys under jeres tag. Der er trods alt en grund til, at langt de fleste familier har både en far og en mor. 

Når i endelig har accepteret, at der er et problem, og at det kræver alles indsats at løse, handler det dog om at se fremad. Hvad gør man? Som oftest handler manglen af fællesskabsfølelse en manglende interesse for de andre. Start derfor gerne med at bruge tid sammen og hygge jer med hinanden, hvis det ikke er noget, I ellers er vant til.

Vis interesse

Udvis interesse

Det kan naturligvis være svært for et 12-årigt, selvcentreret barn at udvise, men selv i den alder kopierer de deres forældre mere end man skulle tro. Hvis jeres børn altså endnu ikke er faldet i den endeløse fælde, der hedder, at alt hvad deres forældre gør er pinligt, så prøv at vise interesse for deres hobby. Elsker de at spille computerspil, så tag et spil med dem i ny og næ. Bruger de tiden ude i skoven til spejder, så overvej, om du skulle blive spejderleder, så I kan dele den interesse. Det er blandt andet også i sådanne til, at du som far virkelig kan skinne igennem.