Vidste du, at du kan spare mange penge på arbejdsløshedsforsikring (a-kasse) og medlemskab af en fagforening? Mange betaler hver måned eller hvert kvartal til deres fagforening og a-kasse. Måske du slet ikke bemærker beløbet mere, men for nogle kan dette godt have en afgørende betydning for ens økonomi og behov. Hvis du gerne vil finde en billigere fagforening eller a-kasse, så skal du læse med i denne artikel. Her vil vi komme mere omkring, hvorfor du først og fremmest skal være medlem af en a-kasse og fagforening. Men herudover kommer vi også omkring hvor meget du kan spare på at skifte til den rigtige a-kasse og fagforening, der passer på dig og din situation. Så læs videre for at finde ud af mere!

Derfor skal du være medlem af en a-kasse og fagforening

Som lønmodtager har du ret til visse rettigheder og beskyttelse. Disse omfatter ting som f.eks. rimelig løn, jobsikkerhed og sikre arbejdsforhold. Men for at kunne nyde godt af disse rettigheder skal du være medlem af en arbejdsløshedskasse (a-kasse) og en fagforening. A-kasser yder økonomisk støtte til arbejdstagere, der har mistet deres arbejde og nu skal på dagpenge. Et fagforening-medlemskab giver dig adgang til juridisk støtte og sparring på enten ansættelseskontakter, arbejdsvilkår eller andre juridiske aspekter. De fleste bliver medlem af en a-kasse og fagforening i forbindelse med studiestart eller efter endt uddannelse.

Det er vigtigt at være medlem af en fagforening og a kasse for at beskytte dine rettigheder som arbejdstager. Men hvor meget kan du egentlig spare ved at skifte til den rigtige?

Hvor meget kan du spare ved at skifte til en ny a-kasse og fagforening?

Hvor meget du kan spare ved at skifte til en ny arbejdsløshedskasse og fagforening, afhænger af dine individuelle forhold. Nogle mennesker har dog været i stand til at spare hundredvis af kroner om året ved at skifte. Så det er bestemt værd at lave din research for at se, om du kan være en af dem!  Her kan du bruge en hjemmeside som Billigzonen.dk. Du kan sammenligne priserne med hinanden og finde for ud af, hvor meget du kan spare. Du kan sagtens skifte a-kasse eller fagforening, hvis du vil det. Ellers kan du også få hjælp hos Det Faglige Hus, så du kan vide, hvor meget det koster hver måned at være medlem. Mange vælger deres fagforening og a-kasse baseret ud fra deres uddannelse. Andre skifter fagforening eller a-kasse, hvis de kommer over i et nyt erhverv.  Hvis du overvejer at skifte, er det vigtigt at huske, at du skal fremlægge dokumentation for dit nye job eller erhverv. Det kan du gøre ved at indsende en kopi af din ansættelseskontrakt eller lønseddel.

Kort sagt kan du spare mange penge på arbejdsløshedsforsikring og fagforeningsmedlemskab ved at skifte til den rigtige udbyder. Så det er bestemt værd at lave din research for at se, om du kan være en af dem, der kan spare på det månedlige beløb, der skal indbetales til ens fagforening og a-kasse.