Uanset om man er vild med mad eller ej, er der nogle retter, som man bør kunne lave. Hvad enten formålet er at kunne spise andet til aftensmad end købepizza eller pasta med pesto, eller om det er at imponere en date, findes der nogle retter, som enhver bør være i stand til at kunne lave.

Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person hvilken slags mad, man er vild med, men der er alligevel nogle gængse retter, som man kan komme rigtig langt med at kunne. Læs med, og bliv inspireret til nogle retter, som du helt sikkert vil blive glad for at kunne lave – og imponere andre med.

mad_drikkevarer_selskab

Klassisk, dansk mad

Noget der kendetegner dansk mad, er at det som ofte indeholder kartofler, gulerødder eller ærter, store mængder kød og sovs. Uanset om en sådan beskrivelse leder dine tanker i retningen af stegt flæsk med persillesovs eller frikadeller, er der i hvert fald en ret som kombinerer alle tre: Tarteletter.

Denne elskede danske køkkenklassiker er en, som alle mænd kan få stor glæde af at kunne lave – og så er den også nogenlunde simpel. Du har blot brug for nogle tarteletskaller – som du sagtens kan købe –, og så noget godt, hjemmelavet tarteletfyld. Har du først lært at kunne lave denne lækre danske madklassiker, er du godt på vej til at opbygge et godt madlavningsrepertoire.

Af andet dansk mad det er værd at kunne lave, kan nævnes frikadeller, boller i karry og stegt medisterpølse. Du kender dem sikkert alle tre fra din bedstemors køkken, og de vil sikkert blive lige så lækre når du selv laver dem, selvom det kan kræve lidt øvelse i starten.

Lad dig inspirere af nye madtendenser

Selvom Danmark er et land med en stolt madtradition, er der i løbet af de senere år kommet fokus på mad fra andre dele af verden. Hvad enten det er pizza, burgere, woknudler eller noget helt fjerde som du kommer til at tænke på når du hører ”mad fra andre dele af verden”, så findes der mange forskellige retter derude.

Det er en god idé at overveje om ikke det kunne være en idé også at kunne lave nogle af disse retter. Ligesom tarteletter med fyld er nogenlunde simpelt, findes der også madretter fra andre dele af verden, der også er til at finde ud af.

mad_

Tænk over om der ikke kunne være en form for mad derude, som du kunne tilføje til din madkunnen. Måske kunne det være en asiatisk ret så som nudelsuppe, eller noget i en helt anden retning.

Lad dig inspirere af tidens madtendenser: følg med i hvad der er populært lige nu, og se om du ikke kan efterligne det ved at tage de retter der tiltaler dig ind, og lave dem i dit eget køkken? Ofte er det muligt at kunne købe en del af en moderne ret som færdiglavet, og så selv kunne færdiggøre den ved at tilføje nogle få og simple ingredienser.