Vi mænd har fået et lidt dårligt ry for ikke at passe ordentligt på vores helbred. Og der er nu også noget om det – i hvert fald for nogle af os. Men vi kan alle tage et individuelt valg om at passe bedre på vores helbred fremover. På den måde kan det også være at vi lever lidt længere og får en lige så høj gennemsnitsalder som kvinderne. 

Læs mere her om, hvordan du blandt andet skal passe godt på din krop.

Mand træner

Både det fysiske og det psykiske helbred

At spise sundt og at træne tilpas meget i verdenen er noget, som vi alle er godt klar over at vi skal gøre. Kvit smøgerne, spis din broccoli og tag en løbetur i ny og næ. Så længe du gør det, så klarer du det meget godt. Eller hvad? 

Der er også det psykiske helbred som man skal tage vare på. Og her er det netop at vi mænd har det lidt svært ved at passe ordentligt på os selv. Mange af os er desværre vokset op i en diskurs om, at mænd ikke må vise deres helt bløde sider frem. Men det er nu på tide, at vi bliver bedre til dette. 

Om dette så kræver at du skal snakke med en professionel omkring tingene, blot have en snak med en god ven eller skal gribe ud efter noget helt tredje, er noget du selv skal vurdere. Nogle gange kan det såmænd også handle om, at man skal vise sig selv større kærlighed i hverdagen. 

Det kan for eksempel være, at du føler dig i den syvende himmel når du får en massage af og til? Så invester i at få en professionel massage nu og da – eller invester i en god massagestol. På den måde kan du vise dig selv mere kærlighed i hverdagen. 

Mand med solbriller

Tag nu til lægen, mand

Og så er det desuden en god ide at rende til lægen, når vi mærker noget der ikke er helt som det skal være. Her er det især ofte, at mange af os egentlig fejler når det gælder vores eget helbred. Det er så nemt at gå og lege struds og stikke hovedet ned i sandet. På den måde behøver man ikke at kigge på de farlige tanker, som man begynder at danne, når man finder en knude eller lignende. Men problemet vokser sig nu engang blot større, hvis vi ikke får gjort noget ved problemet og tager til læge med det samme.