Søndagen. Sidste dag inden ugens start, eller selve ugens begyndelse? Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, kan det klart anbefales at bruge den som den første dag i ugen. Arbejdet skal du selvfølgelig gemme til mandag morgen, men derfor kan du altid forberede dig med lidt omsorg til dig selv. 

Hvis du vil vide præcis hvordan, du skal takle søndagen, så du får absolut mest ud af den og den bedste start på ugen, så skal du blot læse videre her. 

bad

Mani- og pedicure 

Noget, der samler ethvert look, og får dig til at se ud som om, du har styr på dit liv, er en vedligeholdt mani- og pedicure – især hvis om sommeren, hvor tirsdagen måske byder på et par flotte sandaler. 

Negle er normalt ikke noget, som mange tænker, der bliver lagt mærke til. Dog er dette en hel forkert opfattelse. Selvfølgelig lægges der mindre mærke til, hvordan dine hænder ser ud, hvis du ikke har neglelak på, men hvis du har knækkede eller beskidte negle og hård hud på hænderne, kommer det let til at ligne, at du ikke tager omsorg om dig selv. 

Til gengæld, hvis du møder op på arbejde med blød hud, ny-filede negle og måske en strålende rød neglelak, ligner du med det samme en arbejdskvinde, der er klar på ugen. Desuden, hvis dit arbejde indebærer, at du sidder og skriver ved computeren, bliver du højest sandsynligt i bedre humør, hvis du kan sidde og kigge på dine ny-lakerede negle – hvis du vil læse mere om en nemmere og mere holdbar manicure, så klik her

Et langt bad 

Søndagen, bør indebære et langt bad, hvor du bruger tid på dig selv. Barber dine ben og under armene, hvis du foretrækker en glat hud, eller brug blot en masse tid på at sæbe dig selv ind og vaske dit hår grundigt. 

Efterfølgende er det oplagt at smøre kroppen ind i en god fugtighedscreme og danse rundt i undertøj med et glas vin i hånden til du er tør og klar til at tage dit mest behagelige tøj på. Herefter er tiden kommet til at du skal sætte dig foran fjernsynet – eventuelt med et nyt glas vin – sætte din yndlings tøsefilm på, og begynde på en lang række masker. 

Masker kommer i mange forskellige former, og den perfekte start på ugen er en af hver slags. Hårmaske, ansigtsmaske, fodmaske – alt der sikrer dig blød hud og blødt hår, så du er klar til at takle hverdagens strabadser, mens du ligner en model. Hvis du er ordentligt forberedt på ugen, vil du desuden skulle bruge mindre tid på at se vågen ud om morgenen, så i sidste ende er der ingen ulemper ved en sådan rutine. 

yoga

En kort træning – start ugen på den rigtige måde

Inden du gør alt det ovenstående, er det helt optimalt at starte dagen med en kort – eventuelt afslappende – træning. Hvis du er vant til at motionere, har du garanteret en foretrukken motionsform, men hvis du endnu ikke er hoppet på toget, er yoga en oplagt start – og også en god udbygning på en eksisterende rutine. 

På YouTube kan du finde tonsvis af forskellige yogarutiner, og det behøver ikke vare længere end 10 minutter – hvis du normalt styrketræner, findes der også yogarutiner, hvor der er indbygget styrketrænings elementer. 

Hvis ikke du er interesseret i at finde en video, som du kan følge, kan du også kigge lidt på internettet, afspille noget musik fra yogamusik.dk, og føle dig frem og se hvor du ender – du kan næsten ikke gøre det forkert.