Stress er i lang tid blevet omtalt som en folkesygdom. Dette skyldes, at mange danskere lever et liv med fuld fart på familie, karriere og forskellige former for aktiviteter. Samtidig forventes der meget af os fra alle sider, så der er ikke noget at sige til, at mange danskere ender med at knække og gå ned med stress. Hvis man først når det til det punkt, så er det vigtigt, at man ikke lader stolthed komme i vejen for ens helbred. Da sandsynligheden for, at man bliver ramt af stress på et eller andet tidspunkt, er forholdsvis stor, har vi derfor skrevet denne artikel med gode råd til, hvordan man kan forebygge og håndtere stress i en travl hverdag.

Lær at genkende symptomer på stress

Når det kommer til stress, så findes der forskellige symptomer, som er kroppens måde at fortælle os, at det er tid til at skrue tempoet ned. Nogle af de mest almindelige symptomer er hjertebanken, svedeture og mangel på appetit. Ved at have kendskab til de forskellige symptomer og være opmærksom på dem har man en bedre chance for at undgå at gå ned med stress. Symptomerne er dog ikke et tegn på, at man er ved at blive stresset, men i stedet en besked fra kroppen om, at man er så stresset, at der skal gøre noget.

Hvordan bør man reagere på stress symptomer?

Hvis du er nået til et punkt, hvor din krop har reageret, så er det vigtigt, at du tager det alvorligt. For nogle er det nok at tage et par dage fri, mens det for andre kan kræve, at man involverer sin læge. Hvis man har ignoreret kroppens signaler længe, kan det være nødvendigt at påbegynde en form for stressbehandling. Det er forskelligt fra person til person, hvilken form for behandling man har brug for, men det er vigtigt, at man erkender, at man er nået til et punkt, hvor der skal gøres noget, så man undgår større konsekvenser.

Sådan forebygger man stress

Der findes ikke én enkelt metode til at forebygge stress. Mennesker er forskellige og det, der virker for én person, virker nødvendigvis ikke for en anden. Det vigtigste er, at man finder et pusterum, hvor man kan lukke omverdenen ude for en stund og i stedet fokuserer på sit indre. Det handler om at have nogle faste stunder i løbet af ugen, hvor man sætter tempoet ned og i stedet er tilstedet i nuet. Det er ikke sikkert, at det er nok, men det er i hvert fald et rigtig godt skridt på vejen, når det kommer til at undgå stress.