Verden i dag er fyldt med gode tilbud. Vi får mere og mere for mindre og mindre, men et eller andet sted i processen ender vi tit med at glemme, hvad vi egentlig har sagt ja til. Og så glemmer vi også, hvad vi egentlig har behov for. Derfor er det en god idé lige at gennemgå dine abonnementer en gang om året. 

Telefon forbrug

Tjek kontoen igennem

Netop fordi vi har tendens til at glemme, hvad vi egentlig har fået sagt ja til, er det vigtigt at du tager et grundigt kig på din bankoversigt for de seneste par måneder. Hvad betaler du til? Det er ikke kun forsikringer og a-kasse og alt det kedelige, det er også ting som mobilabonnement, internet og tv – inklusive streamingtjenester, medlemskaber osv. Skriv det hele ned, inklusiv hvor meget det koster dig på månedsbasis.  

Forbrug og behovssammenligning

Når du sidder og kigger på din oversigt, vil du måske med det samme se ting, som du godt ved bare skal ud. Start med at få dem sorteret fra. Dernæst vil der være en række tjenester, som du kan kaste et kritisk øje på. Her skal du kigge nøje på både dit forbrug og dit egentlige behov. Der vil være ting, der er nødvendige for dig og ting, du nyder at have. Så langt så godt, men det er også vigtigt at overveje, om du betaler for mere, end du har brug for. Altså, betaler du for meget for dit mobilabonnement, hvis ikke du bruger for usigelige mængder taletid eller data? Og hvis du bruger det, har du så virkelig også brug for det? Ligesom du kan overveje om du egentlig har brug for flere streamingtjenester, end du bruger på samme tid? 

Internet forbrug

Livsforbedring på få minutter

En anden ting du kan se på, er om nogle af de ting, der er rare at have, måske i virkeligheden også er ting, du faktisk ville være bedre foruden. Det er oftest store mængder af underholdning, der i sidste ende afholder os fra at være så produktive eller endda kreative, som vi gerne ville være. Et ekstra kritisk blik, kan være lige det, der skal til.