Alle kender begreberne ’mandehule’ og ’ungkarlebolig’. Disse dækker over den indretning som mange mænd ender med når de flytter fra forældrenes trygge hjem og for første gang selv skal sørge for indretningen.

Når unge mænd indretter deres første bolig, er det som regel med sparsomme møbler, disse får de enten gratis fra familie og venner, eller finder dem billigt i genbrugsbutikker. De elementer, der primært har fokus i en mandebolig er elektronik, træningsudstyr og enten musikinstrumenter eller den dyre cykel.

Der findes mange muligheder, hvorpå man kan skabe den perfekte indretning med en maskulin undertone. Læs videre for at se de mange tips og tricks.

design

Minimalistisk men maskulin indretning

Det gennemsyrende element i en maskulin bolig er manglen på ligegyldige nipsting. For at holde den maskuline indretningsstil skal man derfor gå efter et minimalistisk indtryk og skabe rum og ro i et råt øjemed.

De farveskemaer man bør stile efter for at finde frem til sin version af maskulin indretning er mørke nuancer. Ofte vil et maskulint hjem være præget af elementer fra gråtoneskalaen. Dette gælder alle husets elementer lige fra køkkenskåle til møbler, kunst og de få nipsting, der giver mening.

Mange mænd elsker en tilværelse, der er råt for usødet og ligetil. Der skal ikke være så mange små dikkedarer, der skal tages stilling til, og jo mindre besvær man har med rengøring af hjemmet, desto bedre bliver tilværelsen.

For at sikre at ens indretning sidder lige i skabet, kan man derfor vælge at gå den industrielle vej og vælge bestemte typer af møbler og følge en stil, der er ligetil og som bibeholder det maskuline element.

Sådan vælger du elementer til din indretning

Når kvinder tænker på indretning handler det om at få naturen ind i hjemmet på en feminin måde. Samtidig skal der være mange små nipsting, der hver især symboliserer et forløb, et minde eller en følelse. For mænd er det lige modsat – her handler indretning om funktionalitet og minimalisme.

Når man som mand skal til at sammensætte de elementer, der ligger til grund for indretningen af boligen, bør man som tidligere nævnt tænke i industrielle baner. Vælger man møbler af materialer såsom jern, træ og læder er man garanteret en maskulin indretning.

Alle møbler bør have en funktion, og ikke blot stå et sted for at fylde pladsen ud. Vælger man møbler i læder er det naturligvis vigtigt, at disse plejes og vedligeholdes således at man undgår et sjusket look, da dette ikke altid er ønskværdigt.

Teknik er nøglen til den maskuline indretningsstil

Langt de fleste mænd går op i elektronik – sådan har det altid været. Der er mange måder, hvorpå man kan skabe en rød tråd i sin indretning ved hjælp af tekniske apparater. For at man kan kalde sig en rigtig mand, er det nødvendigt at have de klassiske og gammeldags store højttalere.

Disse findes i mange genbrugsbutikker og på nettet, da mange mænd bliver nødsaget til at sælge dem, når de flytter sammen med en kæreste eller kone og lader hende stå for indretningen. Ideelt skal man have minimum to store højttalere, gerne på en meters højde, der fylder i hjørnerne af stuen.

Derudover skal man vælge det rette fjernsyn og placere det centralt i stuen, således at det er det første man ser når man kommer ind i rummet. I denne sammenhæng betyder størrelsen noget, og det nytter ikke at nøjes med et lille tv.

Man bør gå efter 48” eller derover for at det maskuline aspekt virkelig træder igennem i ens indretning. Samtidig bør man ikke blot lade tv’et stå fladt på et tilhørende tv-bord. Sorg for at hæng det op på væggen, eller i nogle maskulint udseende kæder og sørg naturligvis at alle ledninger er godt gemt bag sorte ledningspaneler langs væggen.

Skab din egen stil for boligindretning

Indretning er et begreb, der ofte skræmmer folk – både mænd og kvinder. Det er der skam heller ikke noget at sige til, da boligindretningen er med til at definere, hvem man er som person og hvilke interesser og holdninger man har.

Som mand er der ikke nogle bestemte regelsæt man skal følge for at skabe den perfekte indretningsstil i sit hjem. Som beskrevet i denne artikel er der nogle retningslinjer man kan følge, hvis man ønsker en gennemsyret maskulin stil.

Dog er der også mange andre veje at gå som mand, når man forsøger at skabe et hjem for sig selv. Det gør ikke noget, at man blander lidt af forældrenes hjemlige hygge sammen med det minimalistiske og stilrene fra industrien.

At indrette sit hjem bør handle om at føle sig tryg og tilpas, hvilket er ord som mange mænd påstår ikke findes i deres indre ordbog. Dog vil mange mænd finde det hyggeligt med et enkelt familiebillede, eller endda en lykkebamse, der minder én om de gode gamle dage.

Man kan med fordel sætte sit personlige præg på indretningen ved at placere et element centralt i hjemmet, som betyder noget for én.

Se blot dette eksempel på et rigtigt mancave:

 

Skab afstand til ungkarlestilen – hæng nu noget op på væggene

Noget af dét som kvinder, især mødre, først ser når de kommer ind i et hjem, er hvad der hænger på væggene og hvor rent og ryddeligt hjemmet ser ud. Langt de fleste mænd vælger at lade deres vægge være bare, hvilket kan gøre at et rum føles tomt og upersonligt.

Med en maskulin og personlig indretning kan man sagtens skabe plads til store billeder, plakater eller artdeco, som stadig understreger det minimalistiske perspektiv. Især plakater er et hit for mange mænd når de indretter deres bolig.

Plakater kan være med motorcykler, biler eller andre ting, der har en maskulin udstråling. Derudover kan man med fordel bruge nogle af de helt store artdeco klistermærker eller tapeter, der kan give en mere rå stil i hjemmet.

Ønsker man slavisk at følge den industrielle indretningsstil, kan man med fordel finde noget tapet, der har metalbjælker, nitter eller endda kæder på, således at endevæggen i stuen åbner op for en fabriksfantasi.