Det er selvfølgelig en god ting at være i kontakt med sine feminine sider, når man for eksempel hygger sig med at lave mad eller får læst en god bog. Men nogle gange kan det være befriende at beskæftige sig med noget, hvor den maskuline side i én træder frem.

I disse hobbyer er der gerne fokus på fysisk styrke, men også logik, strategi og rationalitet kan ses som maskuline kendetegn for en hobby. Vi har samlet 3 gode hobbyer for dig, der gerne vil udfordre den maskuline side af dig selv. Mangler du flere gode ideer, så kan du læse mere om det her.

Skak og andre strategispil

Hvis ikke man holder af hård fysisk træning, så kan strategispil være en anden måde at udfolde sin maskuline side på. Her handler det nemlig i lige så høj grad om konkurrence, som fysisk træning gør. Hvis man til og med spiller computerspil eller kontrolspil, så er man nok også velkendt med en vis form for vold, der kendetegner disse spil.

brætspil

Men det samme gør sig faktisk gældende for de fleste strategispil. Her handler det gerne om at udrydde sin fjende, den anden spiller. Og måden man gør det på, er gerne gennem et rationale og en god strategi. Så hvis du trænger til en velfortjent sejr eller et tab, der gør noget så ondt, så hiv din ven med på brætspilscafé eller hjem foran skærmen for et spil.

Løb og andre former for fysisk træning

En anden vigtig ting, der er kendetegnet ved at være maskulin, er fysisk aktivitet. På én måde går vores idé om strategispil, hvor man ofte holder sig stille, lidt i mod dette. Men den fysiske træning kan faktisk også gøres til et slags spil eller konkurrence mod andre eller sig selv.

Fysisk træning er en måde at komme til at føle sig stærk på. Det er, hvis man bliver ved med at gøre det uden at overgøre det i starten. Start langsomt ud, og opbyg din styrke. Så lover vi, at du kommer til at mærke en fornyet maskulin styrke og selvsikkerhed. Det gælder i øvrigt både for mænd og for kvinder, der sagtens også kan føle et behov for at komme tættere på deres egen maskuline side.

 

Jagt og skydning

Jagt og skydning er en god måde at sammensætte elementer som strategi med fysisk træning. Det ultimative maskuline miljø er nu engang militæret, hvor man gør brug af og træne sin intelligens inden for begge disse discipliner. Det samme gør man, hvis man vælger en hobby inden for jagt eller skydning.

Jagt som hobby er for tiden under en del kritik. Og hvis ikke man husker at tage sin feminine side med på jagt, så ligger man da også selv under for denne kritik. Når man jager skal man nemlig huske sit mådehold, for man skal kun dræbe så meget, man kan spise. Hvis man gør det, så har man sit på det rene. En hobby som jagt kræver altså også et moralsk kompas, som ligeledes kan være spændende at udfordre sig selv på i sin hobby.