Hvepse er virkelig irriterende, hvis du har dem for tæt på. For nogle er det en opgave, som man bare smøger ærmerne op og går i gang med, for andre er der større udfordringer forbundet med det.

Hvis du eller andre i familien lider af allergi over for hvepsestik, så kræver det mere end almindeligt mandsmod at give sig i kast med at bekæmpe et hvepsebo.

Tag dine forholdsregler

Lider du af allergi over for hvepsestik, så er det en ganske alvorlig sag. Det kan i værste fald føre til nogle store lidelser. Derfor bør du enten tage dine udvidede forholdsregler, hvis du selv vil nedlægge et hvepsebo eller tage kontakt til en professionel skadedyrsbekæmper.

hvepsebo

Hvis det er forbundet med stor risiko for dig at være i nærheden af hvepse, så gælder det da om at blive fri for dem.

Skal du bekæmpe dem selv, skal du være klædt på i beskyttelse fra top til tå, især ved dine luftveje.

Sådan kan du bekæmpe hvepse

Du kan enten fjerne hvepseboet fysisk, eller du kan bekæmpe dem med et insektmiddel, der er specielt beregnet til hvepse. Uanset hvilken metode, du vælger, så kan du med fordel gøre det om aftenen, hvor hvepsene er ved at falde til ro for natten. Da er de mindst aktive og dermed nemmere at bekæmpe.

Skal du bekæmpe dem ved at fjerne hele boet, så kræver det, at boet sidder et sted, hvor du kan komme til det. Er boet derimod ikke tilgængeligt, så er du nødt til at bruge kemikalier.

Et hvepsebo sidder relativt godt fast i toppen, så derfor skal der ligesom skæres eller hakkes i én håndfast bevægelse, og boet skal indfanges i en pose eller sæk. Ulempen ved metoden er, at hvepsene ikke dør lige med det samme, som de gør, når du bruger spray eller pulver.

Der er nogle, der transporterer de indfangede hvepse ud i naturen.

Hyr et professionelt firma til opgaven

Skal du være helt sikker på, at du får fjernet hvepseboet så effektivt og skånsomt som muligt – og uden at udsætte dig for unødig risiko, så er det professionelle folk, der skal til. De sørger for at få fjernet hele boet, og de gør det på den måde, der passer sig for det enkelte hvepsebo.

Det er ingen skam at erkende, at det med at bekæmpe hvepse ikke er en opgave, som du vil påtage dig. Særligt ikke, hvis du har allergi over for insektstik eller -bid.