Crossfit er en hård og intensiv træningsform, og derfor er det vigtigt at have det rigtige udstyr. Vægtstangen er et af de væsentligste redskaber til crossfit, og derfor er det vigtigt at vælge den rigtige type vægtstang.

Der findes to primære typer af vægtstænger – olympiske vægtstænger og standardvægtstænger. Olympiske vægtstænger er hovedsageligt designet til at blive brugt med 50 mm vægtskiver, ligesom i de olympiske lege.

De har en forskudt ende, som gør dem velegnede til at lave vægtløftning øvelser.

OL vægtstang eller almindelig vægtstang

Standardvægtstænger er derimod designet til at blive brugt med standardvægtskiver på 25 mm. De har ikke den forskudte ende, og er derfor ikke så velegnede til vægtløftning.

En crossfit vægtstang skal være multifunktionel, fordi den skal bruges til mange forskellige øvelser.

Derfor er det ofte bedst at vælge en olympisk vægtstang. Olympiske vægtstænger kan bruges til mange forskellige øvelser, og er derfor det bedste valg til crossfit.

Vi vil her se på 3 forskellige vægtstænger som alle er fortrinlige til crossfit.

Vægtstænger til crossfit i denne guide

 1. Toorx Cross Master Vægtstang
 2. American Barbell Cerakoted OL vægtstang
 3. Crossmaxx CF Olympic Junior Vægtstang

Toorx Cross Master Vægtstang 20 kg

Denne crossfit vægtstang fra italienske Toorx er designet til at blive brugt til mange forskellige øvelser. Det gør den perfekt til crossfit.

Vægtstangen er lavet af stål, og har en kerne af jern. Vægtstangen vejer 20 kg, og kan bruges til vægtløftning øvelser. Vægtstangen har en forskudt ende, som gør den velegnet til at lave vægtløftning øvelser.

At vægtstangen er solidt bygget vidner den makismale belastning på hele 700 kg om. Du kan altså bruge stangen her til næsten alt.

Den giver dig mulighed for stor variation i din træning. Den er det rette valg til dig der ikke vil bruge alt pladsen derhjemme til mange forskellige vægtstænger.

Stang med godt greb i høj kvalitet

Rillerne ved grebet gør at den ligger godt i hænderne. Den glider ikke, heller ikke selvom du har svedige håndflader.

Det er en forholdsvis billig vægtstang i høj kvalitet, som er udover at være velegnet til crossfit, også er fortrinlig til øvelser som dødløft, squat, bænkpres, cardio og styrketræning generelt samt andre fitness rutiner.

Med en huldiameter på 50 mm er der et stort udvalg af vægtskiver du kan vælge imellem.

Stangen er af flere eksperter udnævnt til at være en af de bedste, hvis ikke den bedste vægtstang til crossfit.

Specifikationer

 • vægt: 20 kg
 • Diameter: 50 mm
 • Længde: 220 cm

American Barbell Cerakoted OL vægtstang 20 kg

Denne crossfit vægtstang fra American Barbell er designet til at blive brugt til høj belastning. Vægtstangen tåler sammenligning med de bedste vægtstænger på markedet.

Det er faktisk svært, hvis overhovedet muligt, at finde andre stænger i lige så god kvalitet som denne. Den er produceret i professionelle standard.

Det er en OL vægtstang, konstrueret i rustfrit stål, med en trækstyrke på hele 210.000 PSI. Selve stangen har en special belægning som gør den endnu mere solid og holdbar.

Hvis du er ude efter elite træningsudstyr fra øverste hylde til dit hjemmetræningscenter, så er dette den rette vægtstang til dig.

American Barbell

American Barbell er kendt som nogle af de bedste til at producere vægtstænger og andet udstyr til styrketræning.

De har ry for at lave kvalitet til fitness træning. Det er ikke billigt træningsudstyr, men til gengæld kan man være sikker på at man får noget af det bedste der er på markedet.

Den bedste vægtstang til fitness træningen

Der er ingen tvivl om at dette er en af de bedste vægtstænger på markedet til hjemmebrug. Du kan faktisk også finde den i fitness center.

Den kan holde til meget vægt og den kan bruges til både styrketræning og funktionel træning.

Den passer til vægtskiver med en huldiameter på 50 mm. og den vejer 20 kg.

Vægtstangen har et godt greb og den er 220 cm lang.

Det er ikke en billig vægtstang, men den er også i ekstraordinær høj kvalitet. Spørgsmålet er om der overhovedet findes vægtstænger til sammenligning i denne prisklasse.

Specifikationer

 • Vægt: 20 kg
 • Længde 220 cm
 • Diameter: 29 mm
 • Passer til vægtskiver med en huldiameter på 50 mm

Crossmaxx CF Olympic Junior Vægtstang

Her har vi endnu en vægtstang der passer godt til både crossfit, styrketræning og fitness.

Stangen er udviklet til yngre personer, som ikke er så store. Det betyder at selvom det er en olympisk vægtstang, så vejer den ikke 20 kg.

Den vejer kun 10 kg og den er heller ikke 220 cm lang. Den er 170 cm lang i stedet.

Stangen er perfekt til dig der træner fitness i hjemmet, da den ikke fylder så meget.

Billig vægtstang til funktionel træning

Stangen er god til træning i hjemmet, grundet den mindre størrelse. Og selvom den ikke er 220 cm lang eller vejer 20 kg, så kan den stadig holde til en maks belastning på over 500 kg.

Du kan altså smide masser af vægt og vægtskiver på denne vægtstang trods den mindre størrelse.

Specifikationer

 • Vægt: 10 kg
 • Længde: 170 cm
 • Krom
 • Passer til vægtskiver med en huldiameter på 50 mm
 • Diameter: 25 mm

Mange forskellige vægtstænger

Der findes mange typer vægtstænger som kan bruges til træningen. Det vigtige er at du vælger den vægtstang som du har behov for.

Stangen skal matche dine ønsker til din træning, og være i de rette vægtklasser. Vægten på selve stangen skal formentlig være mellem 10 kg og 20 kg. De fleste gode vægtstænger vejer 20 kg.

Vægtstang med greb

En stang skal være med et greb der passer til dine hænder.

Det vigtige ved et greb er, at det er markeret og med riller eller lignende, så dine hænder ikke glider, når de bliver svedige af din træning.

Vægtskiver til vægtstangen

Stangen skal være testet så den tåler meget vægt og tryk. Vægte og vægtskiver skal passe til den diameter som stangen er lavet til.

Det er huldiameter du skal kigge efter, når du skal vælge de rette vægtskiver til din vægtstang.

Det mest normale er en diameter på 50 mm. Det er også dem der passer til en OL vægtstang.

Du skal sørge for at der er en form for låse med til din stang. Vægtskiver på en vægtstang må ikke kunne glide af under brug.

Har du brug for mere information om vægtstænger, kan du finde flere guides til den bedste vægtstang, ved at søge efter det.