Det er efterhånden en hel del år siden, at rygning gik af mode. En stor del af grunden til dette er faktisk de populære e-cigaretter, der efterhånden kan ses i hånden på unge såvel som gamle. Men hvad er e-cigaretter egentligt, og hvordan fungerer de?

Sundhed og livsstil

Cigarettens afløser

E-cigaretter er først og fremmest en alternativ måde at indoptage nikotin på, der på visse måder minder om traditionelle cigaretter. Den store forskel er dog, at du med e-cigaretter ikke vil have behov for at afbrænde noget som helst. E-cigaretter har nemlig intet som helst med røg at gøre, men i stedet damp. Dette gør e-cigaretter til et meget sundere alternativ til traditionel tobak, der oven i købet ikke engang har en ubehagelig lugt tilknyttet. Man kan derfor godt forstå, at flere og flere mennesker vælger at skifte smøgerne og askebægrene ud med en handy elektronisk enhed.

En kompakt lille enhed

Selvom der findes et utal af forskellige enheder på markedet, så har de dog alle mindst én ting til fælles. De er nemlig alle sammen batteridrevne enheder, der fungerer ved at opvarme en nikotinholdig væske for derved at producere damp (der hernæst indåndes). Derudover vil der i langt de fleste tilfælde være tale om mindre enheder, der passer i både lommen og håndtasken. Dette gør e-cigaretter til en yderst kompakt løsning, der er perfekt til at tage med dig overalt. Se f.eks. disse lækre og kompakte modeller fra amerikanske SMOK.

Rygestop og afhængighed

Færre sundhedskadelige kemikalier og giftstoffer

Det der virkelig taler for e-cigaretter er naturligvis, at du vil være langt bedre ved dit helbred end med f.eks. cigarretter. E-cigaretter indeholder nemlig kun en brøkdel af de kemikalier og giftstoffer man finder i tobak. Og så kan du ovenikøbet få e-væsker i hundredevis af forskellige eksotiske smagsvarianter. Så slipper du også for at lugte ud af munden.