Babyudstyr og tilbehør til baby og børn bliver ofte omtalt på diverse sider og forums for kvinder. Men hvad siger du, mand? Farmand skal da også være med på moden og den nyeste viden omkring det vigtige udstyr til baby og børn. Hver gang du vælger noget til baby, så fravælger du også noget andet. Hvad er dine overvejelser omkring sutter til baby? Du tænker måske, at der kun er de få typer plastik sutter, der hænger i diverse supermarkeder, som du kan vælge imellem. Der er dog endnu en mulighed, som måske er bedre til dit barn.

Bæredygtig produktion for vores jordklode

Undgå unødig kemi og skadelige stoffer i ting til dit barn

Vi omgiver os i en verden af kemi og unødvendige stoffer. Igennem den senere årrække er der dog blevet mere fokus på miljøet og de mange stoffer, der kan være allergifremkaldende og flyde rundt i vores kroppe. Tænk især på hvor mange ting, baby putter i munden, og hvor mange ting, som er beregnet til, at baby skal putte det i munden. Her tænkes der blandt andet på sutter og bidelegetøj. Ved disse ting er det særligt vigtigt, at du tager nogle aktive valg.

Havea er et dansk mærke, der er startet af en mor, som følte, at der manglede gode alternativer til de plastik sutter, som man kan købe i supermarkederne. Navnet Havea er ikke helt tilfældigt. Havea betyder nemlig gummitræ, som Haveas produkter er lavet af. Gummitræet er nemlig et naturprodukt, som der kan laves en bæredygtig produktion ud af, uden det efterlader et negativt aftryk på vores alle sammen jordklode. 

Ud over at være miljørigtigt, så er naturgummi også uden kemikalier og skadelige stoffer, hvilket er skånsomt for den lille menneskekrop. Den mest kendte sut fra Havea er den brune sut. De fås dog også i farver nu, men stadig uden skadelige stoffer. 

Da der er tale om et naturprodukt, så kan du opleve, at sutterne ikke er ens i størrelsen. Det skyldes, at materialet udvider sig lidt, når det bliver brugt. Produkter som badeænder og bidelegetøj i naturgummi er håndmalede og derfor alle unikke. På grund af den naturlige farve kan du opleve, at farven falmer lidt med tiden. En kæmpe fordel ved disse produkter er, at der ikke er hul i dem. Det betyder derfor, at der ikke kan trænge savl og fugt ind i dem, som ender med at udvikle sig til svamp og blive til en bakteriebombe.

Hvilken sut vil du vælge?

Hygiejnetips omkring sutter

Husk at nye sutter altid skag koges, så de steriliseres for bakterier. Dette fjerner samtidig den naturlige olie, som sutten er dyppet i for at holde sig indtil brug. Af hygiejnemæssige årsager bør du skifte dit barns sutter ud hver anden måned. Ved at vælge sutter og bidelegetøj fra danske Heavea, får du de bedste produkter for dit barn og for miljøet.