Indretning af har traditionelt set været noget, som kvinder hovedsageligt har taget sig af. Det har også betydet, at det tit er den kvindens stil, der har været dominerende i mange hjem. Sådan behøver det dog ikke at være.

Mange mænd kan nemlig sagtens lære at udvikle deres sans for indretning. Hvis du er interesseret i at gøre det, så læs med her. Vi har nemlig samlet tre gode råd til mænd, der gerne vil involvere sig lidt mere i indretningen. 

Plankebord med mad

Møbler af høj kvalitet

Hvis du gerne vil have succes med at indrette, så er der nogle generelle ting, som du skal have styr på. Det betyder dog ikke, at du skal gå på kompromis med din egne smag og dine egne præferencer. Det er blot nogle retningslinjer og gode råd, som du kan bruge sammen med din egen smag.

Først og fremmest er det en god idé at købe møbler af god kvalitet. Man kan nemlig godt se, om et møbel er lavet ordentligt eller ej. Det betyder også, at det pågældende møbel vil være lidt dyrere, men det vil tilgengæld være betydeligt pænere. Et flot plankebord af god kvalitet er f.eks. et godt bud.

Statement pieces

For at skabe en flot og dynamisk look, så kan du gøre brug af statement pieces. Et statement piece er et møbel, der er flot, funktionelt og dekorativt. Det sætter stilen for resten af rummets indretning, men det er også det møbel, som folk lægger mest mærke til.

At bruge et statement piece, såsom et flot og lækkert plankebord som du kan se her, betyder også, at resten af indretningen skal understøtte plankebordets udseende. Det kan gøre det meget lettere at indrette resten af rummet, da du med plankebordet har nogle farver, former og materialer, der kan gå igen i andre elementer i rummet.

Hvid maling

Gennemgående farver

Sidst, men absolut ikke mindst, så skal du tænke over hvilke farver, der er i rummet. Farver har nemlig utrolig stor indvirkning på et rum og det har stor indflydelse på om indretningen fungerer eller ej.

Når du skal vælge farver til din indretning, så kan du gøre det på flere forskellige måder. Du kan tage udgangspunkt i dit satement piece, så som et plankebord, hvis du allerede har købt det. Du kan også vælge en eller flere farver, som du virkelig godt kan lide og lade dem være dominerende i rummet.

Du kan også vælge at følge en bestemt indretningsmetode, når du skal vælge farver. Metoden går ud på, at du vælger én farve der skal være dominerende. Den dominerende farve kan f.eks. være råhvid. Så skal du vælge en sekundær farve, f.eks. træfarven fra plankebordet. Til sidst skal du finde en tredje farve til forskellige detaljer.