Hunden er mandens bedste ven. Det er et velkendt ordsprog, men er det nu virkelig rigtigt? Og hvorfor går man rundt og siger det? Det er noget vi vil forsøge at besvare i denne artikel. 

Hundehvalpe

Man tilbringer meget tid sammen

Først og fremmest tilbringer man rigtig meget tid sammen med sin hund og det er blandt andet derfor, at man har tendens til at knytte meget tætte bånd med dem. Man kan naturligvis også hygge sig meget med en kat. Men det er nu lidt noget andet, end når man er sammen med en hund. 

Med en hund skal man for eksempel ud på flere gåture i løbet af dagen, så den kan få tisset af og motioneret. Og det får man altså ofte en del sjove oplevelser ud af. Det kan nogle gange føles som om man er på eventyr sammen med hunden og det giver en helt anden følelse af samhørighed. 

Derudover er hunden også så evigt glad for de ting den kan snuse sig til i omverdenen. Og det glæder de fleste hundeejeres hjerte at se deres hunde så glade og tilfredse med deres liv. 

Det er dog ikke altid at gåturene går så smurt. Nogle gange lytter hunden bare ikke og så kan det blive det rene tovtrækkeri mellem dig og hunden. Nogle godbidder kan hjælpe på den sag og her får du billige godbidder til din hund. Det kan gøre gåturen en del mere fornøjelig.

Igennem tykt og tyndt

Livet som hundeejer er ikke altid en dans på roser. Der kan være mange frustrerende stunder, når man for eksempel bliver hevet ud af sengen før sin morgenkaffe, fordi hunden insisterer på det. 

Og hvis man samtidig har haft hunden siden den var hvalp, så er man godt bekendt med hvor frustreret man nogle gange kan blive på sin hund. Men det er blandt andet også alt dette, som gør en med til at styrke båndet imellem jer. 

Modgang skaber styrke og jeres bånd til hinanden vil kun blive stærkere af at i har nogle udfordringer, som i skal overkomme sammen. Det er en lidt anden tilgang, som du kan adoptere næste gang du må rende udenfor med hunden for femte gang den dag. 

Hund og ejer

Loyal, uendelig kærlighed og tilgivelse

Til sidst er hunden jo bare et utroligt loyalt og kærligt kæledyr, som næsten altid kigger på en med hengivenhed. Den er der med det samme du træder ind af døren efter en lang arbejdsdag. Og den kigger tilbedende på dig om morgenen i håb om, at du er klar på nye eventyr sammen med den. 

Det er lige meget om du blev frustreret dagen før og råbte af den. Den har for længst tilgivet dig og kigger nu på dig med ren og uendelig kærlighed i dens blik. Det er i sandhed mandens bedste ven.