Der er mange, som tror, at ridning er en kvindesport. Det er sandt, at der er mange kvinder, der rider på amatørplan, men ser man på landsplan, er der næsten lige så mange mænd. Ridning er en sport, der ikke skal undervurderes. Den kan give et adrenalin-kick uden lige, og ligeledes kan sporten fungere som et sted, hvor man mentalt kan koble af. Læs mere om sporten her, og læs også om hvor du kan finde det nødvendige udstyr for at komme i gang.

Galop-tur

Kom godt i gang

Ridning er en sport, der kan være ganske farlig, hvis man ikke tager højde for sikkerhed. Selvfølgelig kan man de fleste steder låne sig til en hjelm, hvis man skal prøve at ride for første gang, så man ikke skal investere i udstyr, før man er sikker på, at det er det, man vil.

Når det er sagt er det klogt at finde et sted at ride, hvor man kan få den rette vejledning, inden man sætter sig op på hesten. Der er mange sikkerhedsmæssige hensyn at tage både når man håndterer hesten stående på jorden, og når man sidder på den. For at der ikke sker uheld, er det vigtigt, at du får hjælp til det hele i starten.

Rid i det fri

Find det rette udstyr

Når det er sagt, er der nogle ting, du skal bruge for at komme godt i gang. Først og fremmest skal du have en hjelm, som opfylder sikkerhedskravene i Danmark. Derudover skal du bruge nogle ridestøvler, så du ikke får problemer med at sidde fast i stigbøjlerne, og nogle ridebukser, som har grip eller skind på indersiden, så du sidder godt i sadlen og ikke glider.

Det kan være svært at finde ud af, hvilke bukser du skal have, og hvilke hjelme der er sikkerhedsgodkendte, men alt det kan du nemt læse om på nettet. Horsepartner er et godt sted at starte, hvor du kan finde alle de ting, du skal bruge til en rimelig pris. Derudover kan du også læse om de forskellige varer og eventuelt ringe, hvis du har brug for at få vejledning fra fagfolk.