Der er i dag rigtig mange af os, der ikke kan forestille os en hverdag uden en bil. Det er den, der sørger for, at vi kan komme til og fra vores arbejde, at vi kan hente og bringe børn, at vi kan handle større ind, at vi generelt kan komme fra A til B, og at vi dermed kan føle den frihed og den spontanitet, som vi holder af i hverdagen. En bil sørger derfor for, at vi ikke er begrænsede, og at vi kan leve vores liv, som vi ønsker. Derfor er det også de færreste, der vil eller kan undvære den.

Gammel

Har dine behov for din bil ændret sig?

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så kan det være, at dine behov efterhånden har ændret sig, og at det er ved at være tid til en ny bil. Så skal du også skille dig af med det som nu er en skrotbil.

Det kan være, at du skal have en, der er større, fordi der er kommet nye familiemedlemmer til. Det kan være, at den skal være mindre, fordi børnene er flyttet hjemmefra – eller måske vil du bare gerne have en grønnere model, der kører længere på literen. Selvfølgelig kan det også være, du bare har et ønske om en ny bil.

Men sådan én er dyr, og derfor er der flere, der føler sig begrænsede – for hvordan får de råd til en ny bil?

Få gode penge for din gamle bil

En god start er at tage et kig på sin nuværende bil. For med en ny bil vil der ikke længere være behov for den gamle.

Den kan ofte sælges, og det betyder, at du kan få en sum penge, som du kan bruge på din nye bil. Du kan vælge at give den i bytte for din nye bil, som du således får billigere, hvis du køber den hos en forhandler, eller du kan sælge den privat og måske få et lidt højere beløb for den.

Er den dog slet ikke nok værd, eller kan den ikke længere komme gennem syn, kan det være, den bedste mulighed for dig er at køre den til skrot. I stedet for blot at have din gamle bil stående, når den overhovedet ikke har nogen fordel for dig, kan også det nemlig give dig en mindre sum penge.

Økonomi

Du kan altid få en god skrotpræmie for din skrotbil

Er det noget, som du synes lyder som en god ide? Så sælg din bil til skrotpræmie. Uanset hvilken stand, den er i, og uafhængigt af om den overhovedet er i stand til at køre, vil du ofte kunne få penge for den, hvis du vælger at sælge den til skrot.

Her vil dele af din bil blive brugt og solgt videre, og ellers vil den under alle omstændigheder blive skaffet af vejen for dig, således den ikke blot står hjemme hos dig selv og fylder og kun kommer i en værre og være stand.