Har du besluttet dig for, at du vil investere i en robotplæneklipper? I så fald er du sandsynligvis ikke i tvivl om, at der er rigtig mange at vælge mellem.

Det faktum, at udvalget er stort, er ensbetydende med, at du er nødt til at vælge din robotplæneklipper med omhu. Det betyder nemlig, at de mange modeller adskiller sig fra hinanden.

Er det første gang du skal købe en robotplæneklipper, er det selvfølgelig ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal vælge, men det kan du heldigvis blive klogere på herunder.

Hvor stort et areal skal den dække?

Når du skal købe en robotplæneklipper, er der flere parametre, der er vigtige at have fokus på. Et af de parametre, der er særligt vigtigt at have fokus på, er det areal, den skal dække.

Robotplæneklipperne adskiller sig nemlig rigtig meget fra hinanden i forhold til, hvor store plæner de kan klippe. Derfor skal der bruges to vidt forskellige modeller til en plæne på 800 m2 og en plæne på 2.000 m2.

Inden du kan give dig i kast med at lede efter en robotplæneklipper, skal du derfor have en idé om, hvor stor en græsplæne, du skal bruge den til.

Har din plæne stor hældning?

Har du en græsplæne med stor hældning, er det også et aspekt, der skal tages højde for. Det skyldes, at det ikke er alle robotplæneklippere, der kan klare plæne med stor hældning.

Et godt eksempel på en robot, der sagtens kan arbejde på en plæne med hældning, er Husqvarna Automower 310. Den kan nemlig klare en hældning på helt op til 40% i arbejdsområdet.

Andre modeller kan klare mere, mens det er mindre for nogle andre. Det vidner om, at det selvfølgelig er et aspekt, du er nødt til at have et vist fokus på.

Skal du kunne styre den fra en app?

På trods af, at der i dag er mange robotplæneklippere, der kan styres med en app, er det ikke alle. Er det noget, du har et krav om, skal du derfor holde øje med denne funktion, når du vælger.

Hertil bør det også nævnes, at der er forskel på, hvad man kan styre fra appen. Nogle modeller tilbyder, at du kan styre stort set alt, mens andre blot lader dig planlægge dens køretider.

Er det vigtigt for dig, at du kan justere på klippehøjde, køretid m.m. fra din smartphone, skal du derfor sikre, at du får købt en robotplæneklipper, der lader dig styre dette via en app.