Er du boligejer, er der tit og ofte en risiko for at opleve problemer med uønsket algevækst. Algerne kan opstå flere forskellige steder. De kan for eksempel angribe dit tag, din terrasse, murværk eller din indkørsel. Det er et stort problem for mange, da det ser utroligt grimt ud. 

Infrastruktur

Derfor er det et problem

I de fleste tilfælde er det dog blot et spørgsmål om æstetik, og algerne beskadiger ikke materialerne under som sådan. Men derfor bør man stadig tage problemet seriøst, for det er ikke et kønt syn. Er din bolig angrebet af alger, vil det have stor betydning for hele det indtryk, man bliver mødt af, når man ser huset. Det giver nemlig en slidt og uhygiejnisk fremtoning, som man helst vil undgå. Vil du komme algeproblemet til livs, er det heldigvis flere midler, man kan tage i brug. Det behøver ikke at være et stort problem. Man kan nemlig let og hurtigt få professionel hjælp til bekæmpelse af de irriterende alger. Har du selv haft problemet, kan dette være nyttig viden for. Læs med herunder for at høre mere.

Hvorfor opstår der alger i det hele taget?

Algevækst på taget bliver også kaldet tagskimmel. Det er faktisk betinget af hvor i landet, du bor. Algevækst er nemlig langt mere fremtrædende, hvis du bor i den mere fugtige del af landet. Bor du selv i denne del, har du sikkert set de mørke striber på dit tag. Ofte er der tale om en ophobning af snavs og skimmel. Gloeocapsa Magma er den mest almindelige form for alge. Denne type har en blågrøn farve, og den spredes af luftbårne sporer. Som sagt er mængden af de irriterende alger betinget af fugt. Derfor er det også sådan, at alger primært vil vokse på den nordlige side af dit tag eller murværk. Dette er fordi, at det er denne side, der får den mindste mængde sol. Den nordlige side er derfor fugtig længst tid af året. Fordi algerne spredes ved hjælp af luftbårne sporer, betyder det også, at det kan sprede sig som en epidemi fra tag til tag. Dermed kan et helt nabolag lige pludselig blive angrebet af algevækst. Det er derfor en god idé at slå til hurtigt, og få det fjernet.

Gummihandsker

Kan man fjerne alger selv?

Nogle vil mene, at man bare skal lade alger være, som de er. Dette er fordi, at mange er enige, om at algerne ikke har nogen skadelig effekt. Dette er der dog delte meninger om. Der er nemlig andre, der mener at algerne spreder bakterier ned i materialet og forringer tagets levetid. Om ikke andet vil et hus med alger ikke være lettere at sælge end et uden. Derfor er det anbefalet, at man gør noget ved dem og anvender algerens. Men kan man ikke ordne det selv? Flere steder på internettet kan man finde gode råd til, hvordan man uden hjælp fra professionelle sagtens kan ordne den slags på egen hånd. Dog vil dette ikke anbefales af professionelle algerensere. Dette er fordi, tagkonstruktioner er mere skrøbelige, end man skulle tro. Dermed vil man i mange tilfælde gøre mere skade end gavn, når man begynder at overhælde sit tag med diverse kemikalier. Desuden tager taget også skade, hvis man begynder at vandre rundt deroppe. Ring derfor i stedet til en professionel. Så er du på den sikre side.