Ser man tilbage i tiden var rigtige mænd dem, der udførte hårdt fysisk håndarbejde, kom hjem med olie og snavs på kroppen og som ikke følte sig generet af holdninger eller bekymringer om deres ydre fremtoning. I dag har reglerne på det maskuline område ændret sig i takt med at den moderne mand er et begreb, der fylder mere og mere. Synonymet til begrebet er metroseksualitet, hvilket ikke kan sidestilles med om man er hetero- eller homoseksuel, da metroseksualitet handler om forfængelighed og appearence – ikke om seksuelle præferencer og lyster.

Den moderne mand kan beskrives som forfængelig, nogle kalder ham endda for en ny art af mænd, der går op i udseende, boligbeliggenhed og karriere. Man hører mere og mere om mænd, der besøger skønhedsklinikker for at få trimmet skæg, øjenbryn og øvrig kropsbehåring. Nogle klinikker i storbyerne har specialiseret sig i at modtage mandlige klienter, da efterspørgslen stiger i takt med at begrebet om den moderne mand accepteres i samfundet. Der er dog stadig mænd af den gamle skole, disse føler sig ofte truet eller ser skævt til disse nye forfængelige mænd, og klandrer oftest disse på deres seksualitet.

Konceptet om den moderne mand sår tvivl om hvad en rigtig mand er

Spørger man kvinder om, hvilken type mand de helst vil have som partner er svarene uklare. Nogle foretrækker ham, der kommer hjem og er smurt ind i olie. Andre vil hellere have en mand i jakkesæt med rene og blanke negle, der smider slipset og fortæller om en stor kontrakt han lige har landet. Nogle helt tredje foretrækker en blanding af disse, hvor den moderne mand sagtens kan have et beskidt job, men stadig gå op i sin frisure og sin tøjstil. En rigtig mand hviler i sig selv og er tilfreds og stolt af hans udseende, hans job og hans personlighed. For nogle er det en stor kamel at sluge, at indse at man er metroseksuel, da mange mænd stadig forbinder dette med homoseksualitet, og derfor ikke vil indrømme for dem selv, at forfængeligheden betyder noget.

moderne man

Sådan ser du tegnene på, at du er en moderne og metroseksuel mand

Mænd kan sagtens være både maskuline og metroseksuelle på samme tid, du kan holde øje med disse tegn for at definere om du er primært metro eller maskulin. Håret og frisuren begynder at gå dig på, du føler at der skal ske noget nyt og at håret skal stå snorlige og sætter dette hver dag med gele, mousse eller voks. Du tager dig selv i at kigge i spejlet efter rynker ved øjnene, og opdager samtidig at øjenbrynene er uacceptabelt buskede. Du bliver tosset, hvis din partner opdager et langt og stridt hår på ryggen eller overarmen og ønsker blot at det bliver fjernet. Du overvejer at styrketræne således at dine kolleger, familie og venner vil se dig som stærk, skarp og maskulin. Har du disse tegn er du metroseksuel, dette betyder dog ikke at du ikke er maskulin.

 

I denne korte video kan du se hvad pigerne syntes om den metroseksuelle mand.