Teknologier og gadgets bliver en større og større del af vores hverdag. Der bliver hele tiden innoveret og mulighederne er efterhånden endeløse. Ja, nogle dage kan det lidt føles som om, at vi faktisk lever i en science fiction-film.

Men bare fordi teknologierne er smarte betyder ikke, at der ikke er mange, som stadig har en vis nostalgi for alt det, som engang var. Alle de finurlige ting, som man er vokset op med som barn, skal jo ikke gå til spilde.

Heldigvis er der flere forskellige sjove sager, som igen er blevet populære. Nedenfor får du 3 eksempler!

Skrivemaskinen er ved at komme tilbage

Det er efterhånden en del år siden, at skrivemaskinen var et redskab, som nogle af os brugte. I dag har det mere teknologisk avancerede computertastatur taget over, og med god grund. Vi bruger hele tiden tastaturet og computeren – men det betyder ikke, at skrivemaskinen er død.

Tværtimod, så er der stadig store muligheder for at komme tilbage til det klassiske design. Der er nemlig rigtig mange tastaturer, der produceres og udvikles, som på forskellig vis skal få dig til at føle som en klassisk forfatter.

moderne_retro_skrivemaskine

Du kan få skrivemaskinetastaturer til din computer, og nogle modeller har både kabel og trådløs funktionalitet.

Engang var skrivemaskinen noget, enhver mand med respekt for sig selv ejede. I dag kan du tage lidt af denne arv med dig, uden at miste alle de vigtige teknologiske fordele ved et computertastatur.

Polaroidkameraet, som du kender den

Kan du huske dengang, at mormor plejede at tage billede med det lidt klodsede kamera, hvor de så blev printet med det samme?

Mange af os har ikke rigtigt noget at bruge fotofilm til i dag – men det kan være, at dette ændrer sig! Mormors klassiske polaroidkamera er nemlig kommet tilbage i mange forskellige udgaver.

Polaroidkameraer har bare den der unikke evne til at indstille nostalgien i os og få os til at tænke på gamle dage. Og fordelen er faktisk mange med sådan et kamera. Blandt andet kræver sådan et kamera, at man tænker mere over billedet, da de kan være let dyrere at bruge i hverdagen.

Samtidig, så har polaroidkameraet også en lavere kvalitet end mange digitalkameraer. Men dette er faktisk en fordel, for de smarte digitalkameraer kan nogle gange fange så mange detaljer, at billedet næsten bliver hårdt at kigge på!

moderne_retro_

Pladespilleren kører stadig for fuld udblæsning

Mange valgte i løbet af 90’erne og 00’erne fuldstændig at afvise pladespilleren. Og de nye MP3-afspillere og smartphones med musik er da også rigtigt smarte – men er der ikke noget over pladespilleren?

Det vil nogle sige, for de sælger godt nok rigtigt pænt hele verdenen over!

Grundene er svære at se ved første øjekast, men én ting er, at musik på vinyl simpelthen bare har en tendens til at lyde varmere. I stedet for at være kørt igennem en masse digitale værktøjer, som skal have musikken til at fylde så lidt som muligt og dermed tager lidt af magien væk, så er du så tæt på optagelsen som muligt.

Men at høre musik, som man kan se snurre rundt, er bare sjovt, og vinylpladerne laver man stadig – selv for de ukendte bands.