Som mand kan man finde masser af ro og velvære i haven, hvis man ved, hvordan man kan vedligeholde den. Ikke nok med at en frodig have med blomster og træer er bevist at gøre mennesket gladere, så er der også noget meditativt i at gå og vande og vedligeholde sin egen haven.

Men hvor skal man starte, hvis man gerne vil i gang med at kultivere sin have som mand? Vi gider dig igennem dem spæde opstart, så du kan begynde at blive herre i egen have. Vi har nemlig samlet gode tips og tricks til, hvordan du kan komme i gang med at plante nye vækster i haven.

Det første du skal gøre er at planlægge. Dette vil typisk finde sted henover vinteren, hvor der alligevel ikke er meget, der kan gro i haven. Selv hvis du allerede har nogle planter i haven, så er det altid godt at sætte dig ned og planlægge det nye år i forhold til månederne. Her kan man for eksempel skrive, hvis der er noget, der skal forberedes inden udplantningen. Det kunne være en oprydning eller udgravning i haven.

Havelån

Er det første gang, du kaster dig over et projekt i haven, så skal du også planlægge, hvorhenne du gerne vil have alting til at stå i haven. Og selvfølgelig hvilke træer, planter og blomster, du ønsker, der skal være i haven. Det kræver en del planlægning og læsning om forskellige planter, men det bliver det værd til sommer, når du ved, hvor alting står plantet.

Start blødt ud

Rigtig mange ting i haven handler om at tage ved lære af naturen. Naturen er meget kompleks, og derfor vil der være mange forskellige vækstbetingelser, som det kan være svært at tage med i betragtning, når man udplanter. Derfor skal man vænne sig til at tage ved lære af, hvordan ens have ser ud længere henne på sommeren og bruge det til stor gavn ved planlægningen næste vinter.

Med for overhovedet at kunne gøre det, så må man have en vis form for overskud og overblik i haven. Hvis du har lavet et godt stykke arbejde, når du har planlagt, hvad der skulle ud i haven, så er du allerede godt på vej. Men det er vigtigt at starte blødt ud og beholde overblikket i haven, hvis man skal kunne bruge det til næste år.

Køb frugttræer og buske

Hvis du gerne vil give dig selv lidt med på vejen, så kan du starte med at købe nogle frugttræer og nogle buske, som allerede står flot. Disse er nogle af de vækster, der kan tage rigtig mange år, hvis man absolut vil følge dem fra start til slut. Hvis man i stedet køber dem, så kan man hurtigt få noget at vise frem i haven.

Hvis du mangler penge til at udrydde haven eller sætte nye vækster, så kan du overveje, om du bør tage et kviklån. På Mr.Finans.dk kan du finde det lån, der passer til dig og din have.